TUNNETAITOTERAPIA

Kehon ja mielen oireilun syynä on yleensä tunnepuolen käsittelemätön/kohtaamaton asia.

Kivun ja haastavan tilanteen taustalla on meille vastaus siihen, mitä emme ole itsessämme ymmärtäneet käyttää täytenä potentiaalina parantamaan omaa elämänlaatuamme.

Kehossamme on viisaus meidän elämäntarkoituksesta ja identiteetistämme, emme vain aina kykene kuuntelemaan sitä tarpeeksi tarkalla korvalla tai näkemään puolueettomin silmin. Arvostelukykyä itsestämme heikentää ulkoa ympäristöstä tuleva paine, häpeä, moraaliset ja eettiset asiat, omien rajojen vetämisen vaikeus, erilaiset pelkotilat, opitut elämänasenteet ja arvot, kasvatuksemme ja suurimpana syynä isot elämäämme vaikuttaneet traumamme. Terapeuttina voin ohjata erilaisin kysymyksin sinua itseäsi löytämään sisältäsi vastaukset omaan tilanteeseesi.

***   

Hoito aloitetaan lyhyellä elämänkaarihaastattelulla tai nostamme elämänkaaresta siihen hetkeen vaikuttavia tapahtumia. Haastattelun jälkeen tehdään vyöhyketerapeuttinen kehohoito, jossa hyödynnetään koko keholta vyöhyketerapeuttisia hoitopisteitä (pääsääntöisesti korvat, niska-hartiat, kädet ja jalat). Tarvittaessa voimme myös työskennellä muilla erilaisilla tunne- ja kehoterapeuttisilla välineillä ja keinoilla; kehon avaus tunneliikunnalla, värien, maalien ja saven käyttö, unien tulkinnat, mielikuvaharjoitukset, energiakierron aistiminen sekä hiljentyminen omaan kehon ja mielen maisemaan. Jokainen tapaaminen sovitetaan sen hetken tilanteeseen, miettien juuri sinulle parasta tapaa lähestyä käsillä olevaa asiaa. Mitään mikä tuntuu itsestä huonolta tehdä tai sanoa, ei tarvitse tehdä.

Lopulta kasvat koko ajan kohti yhä upeampaa itseäsi; tunnistat omat heikkoutesi ja vahvuutesi ja alat toteuttamaan omaa suurempaa suunnitelmaasi maan päällä rohkeasti ja itsenäisesti. Varattavissa tällä hetkellä vielä nettiajanvarauksesta nimellä "tunnevyöhyketerapia" 2h/80€.

Terapiahetkiä voit käyttää apuna ja tukena melkein minkälaisissa tilanteissa vain. Suurimpina esteinä ovat vahvat mielialalääkitykset sekä syöpähoidot

ELÄMÄ ON PROSESSI,

jonka osallisia me kaikki olemme

Kunnioittakaamme toinen toistemme prosesseja, ja pitäkäämme hyvää huolta omistamme

Elämä antaa kaikki mahdollisuudet sille, joka uskaltaa ne kohdata

Älkäämme koskaan yrittäkö lukea ja tulkita toisen ihmisen elämää hänen ohitseen, sillä vain hän voi tietää totuuden itsestään

Terapeutti auttaa tässä totuuden etsinnässä eikä tee koskaan mitään muuta

Vapaus on kaiken terapeuttisen viisauden syvin lähtökohta ja arvo. Totuus ja rakkaus elävät vapaudessa

TÄSSÄ ON KOKO TERAPEUTTINEN ETIIKKA

VÄRIT, SAVET, MAALIT ja MIELIKUVAMATKAT

Luovan ilmaisun keinoin kohti eheämpää itseä

Kehollamme on tunnevärimuisto. Värit ovat sähkömagneettista säteilyä, kuten mekin olemme. Näin voimme työstää värien informaatiolla itseämme ja sisimpämme tarinaa ja viestiä ja oppia lisää. 

Tunnetaideterapia ei ole taidetta, se ei aina ole edes esittävää kuvaa. Se on turvallinen ja vapauttava tapa työstää omia haasteitaan ja tuoda niitä päivänvaloon. Terapeutti tekee kanssasi vieressä oman työnsä samaan aikaan, aikaa siihen ei yleensä mene 5min enempää. Sen jälkeen työstämme paperille ajatukset maalauksesta ja ryhdymme keskustelemaan toistemme töitä peilaten. Mitä muotoja, värejä, kuvia, tunteita, mielikuvia työt tuovatkaan? Ne kertovat tarinan kertojan sielunmaisemasta, koskaan emme voi tulkita toisen puolesta mitä töissä näemme. Peilaus itseemme on avainsana. Nettiajanvarauksesta löydät tällä hetkellä palvelun nimellä "tunnemaalaus 90min" tai "elämänkaarimaalaus 2h"

Tunnetaitoterapiasta saattaa olla hyötyä mm. näissä tapauksissa:

  • masennus, burn out, ahdistus, levottomuus, rauhattomuus
  • fyysiset ja psyykkiset kiputilat
  • epämääräinen olo, huono vointisuus
  • vastauksena kysymykseen "kuka minä olen?" 
  • pois liiallisesta kiltteydestä, omien rajojen vetämisen helpottamiseen
  • jännitysten ja pelkotilojen helpottamiseen
  • liialliseen vastuunkantoon, erityisherkkyyteen, hermostollisiin asioihin

YHTEYDENOTTO

Etkö ole varma, olisiko tässä juuri sinulle sopiva terapiamuoto? Kysy niin vastaan!